MENIU

Încă un zimbru a murit în Rezervaţia din Pădurea Slivuţ – Haţeg

Încă un zimbru a murit în rezervaţia Slivuţ, de la marginea oraşului Haţeg, cel de-al șaselea deces înregistrat, în această zonă, suspiciunile fiind de infectare cu virusul limbii albastre. Cauzele urmează să fie stabilite de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara, informează Adevărul. e Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara. Citeste mai mult: adev.ro/ndwj5t e Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara. Citeste mai mult: adev.ro/ndwj5t virusului bolii limbiii albastre” Citeste mai mult: adev.ro/ndwj5t virusului bolii limbiii albastre” Citeste mai mult: adev.ro/ndwj5t a fi stabilite în urma verificărilor, efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara. Încă un zimbru a murit în rezervaţia Slivuţ, de la marginea oraşului Haţeg, cauzele decesului urmând a fi stabilite în urma verificărilor efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara. Citeste mai mult: adev.ro/ndwj5t

“Zimbrul care prezenta modificări a stării de sănătate a murit. Echipa de medici veterinari prezentă la faţa locului a prelevat organe care vor fi trimise la laboratorul sanitar veterinar pentru confirmarea sau infirmarea prezenţei virusului bolii limbiii albastre”, a precizat Mihai Jula, directorul executiv al DSVSA Hunedoara.

Rezervaţia de zimbri de la Haţeg a fost fondată la sfârşitul anilor 1950, fiind cea mai veche din România.  În toamna anului 1958, perechea de zimbri europeni Podarec şi Polonka a fost adusă, din Polonia, într-un ţarc amenajat în Pădurea Slivuţ aflată la trei kilometri de oraş. Cinci ani mai târziu, un alt bivol sălbatic a fost adus tot din Polonia, iar cu timpul animalele s-au înmulţit, astfel încât în două decenii numărul lor a ajuns la 12. Odată cu creşterea numărului lor, multe dintre exemplare au fost cedate altor rezervaţii şi grădini zoologice din ţară.

Până în prezent, aproape 50 de pui de zimbru au fost aduşi pe lume în pădurea Haţegului, patru dintre ei fiind născuţi doar în anul 2012. Aria protejată a pădurii Slivuţ, în care trăiesc şi zimbrii, ocupă aproape 50 de hectare de pădure de carpen, stejar şi brad și află pe lista celor mai importante atracţii turistice, din judeţul Hunedoara.

 
Mai multe pe Adevărul.