MENIU

Împărtășanie fără reguli de protecție, la Iași

Împărtășanie fără reguli de protecție, la Iași

Împărtășanie în plină pandemie, la Iași. La un an de la vizita Papei, preoții catolici au ținut o slujbă unde au participat în jur de 100 de persoane. Aceștia nu au respectat măsurile de siguranță impuse de starea de alertă. Credincioșii au fost împărtășiți de un preot care nu purta mască. Reprezentanții bisericii catolice spun că au impus ca reguli pentru slujbă distanțarea socială, purtarea măștii și dezinfectarea mâinilor la împărtășanie. 

Peste 100 de oameni au participat la ceremonia religioasă, oficiată de preoții catolici la Catedrala Regina Maria, din Iași.

La finalul ceremoniei, credincioșii au primit împărtășanie și binecuvântare din partea preoților, care nu purtau mască. Mai mult, ostia a fost oferită cu mâinile goale.

Papa Francisc a vizitat România anul trecut, în perioada 31 mai – 2 iunie. A fost cel de-al doilea suveran pontif care a venit în țara noastră, în ultimii 50 de ani, după Papa Ioan Paul al 2-lea.

Papa Francisc a vizitat Catedrala Catolică, acolo unde s-a întâlnit cu persoanele bolnave și copiii și a ținut și un discurs în fața Palatului Culturii. La plecarea din Iași, Papa a primit, în dar, un tablou cu imaginea Palatului Culturii, realizat din mozaic, dar și o reproducere a icoanei Sfintei Maria de la Cacica.