MENIU

Imagini scandaloase. Un copil este învăţat de adulţi cum să fumeze

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba a demarat o anchetă după ce pe internet au apărut fotografii cu o fetiţă fumând, fapta constituind un „abuz asupra unui copil minor”, potrivit Mediafax.ro.

DGASPC Alba a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că s-a autosesizat după ce pe internet au apărut fotografii cu o fetiţă de câţiva ani, care fuma, considerând că ”ceea ce ilustrează imaginile reprezintă un abuz asupra unui copil minor”, scrie Mediafax.ro.

”Specialiştii Biroului Telefonul copilului, violenţa în familie, prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă, din structura DGASPC au demarat procedurile legale, în conformitate cu atribuţiile ce le revin, pentru a putea interveni în soluţionarea situaţiei menţionate, în vederea respectării drepturilor copilului”, se arată în comunicat.

Fetiţa a fost surprinsă fumând în centrul municipiului Alba Iulia, într-o parcare, la începutul acestei săptămâni, iar în mediul online au apărut opinii potrivit cărora nu doar că a fost lăsată să fumeze, ci chiar este învăţată de către cele două persoane majore care o însoţeau.

Mai multe articole despre:
copil ţigară adulţi