MENIU

Eleva dispărută din Capitală i-a lăsat un mesaj mamei ei. Ce i-a transmis

Noi detalii ies la suprafaţă în cazul adolescentei disparute în capitală. Iulia Cristina Ionescu a dispărut miercuri, în drum spre şcoală, şi de atunci este de negăsit. 

Duhovnicul elevei a fost audiat de poliţişti şi a prezentat anchetatorilor conţinutul unui mail în care fata de 15 ani îl anunţa că doreşte să se călugărească.

Potrivit unor surse din Poliție, preotul parhoh al Bisericii "Sfântul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, a declarat poliţiştilor că ştia de la Iulia Cristina Ionescu faptul că aceasta intenţiona să urmeze "o viaţă monahală" şi chiar a pus la dispoziţia anchetatorilor un mail primit de la fata în vârstă de 15 ani, în care îl anunţa că doreşte să plece la o mănăstire.

În acest context, sursele citate au precizat că poliţiştii au făcut deja o adresă către Patriarhia Română pentru a se verifica dacă eleva a ajuns la vreuna dintre mănăstirile din ţară. Referitor la acest aspect, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica a declarat pentru EVZ că reprezentanții IGPR l-au sunat și le-a explicat că, până acum, nu se știe de prezența fetei în mânăstiri.

Poliţiştii care o caută pe elevă i-au mai audiat pe părinţii fetei, care au dat detalii cu privire la comportamentul şi anturajul acesteia. Totodată, ei au luat imaginile surprinse de camerele din zona staţiei de metrou „Eroilor”, unde fata s-a despărţit de mama ei, miercuri, în jurul orei 12.00, înainte de a ieși din subteran și a mearge la şcoală.

De altfel, anchetatorii urmează să vizioneze imaginile surprinse de toate camerele de luat vederi din zonă, pentru a se stabili traseul Iuliei Cristina Ionescu. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că, în seara zilei de miercuri, adolescenta a ajuns la un magazin din Sectorul 1, unde şi-a vândut telefonul mobil, un iPhone 5, şi lănţişorul din aur.