MENIU

Clujul devine centru păcii la nivel mondial, prin găzduirea Şcolii Internaţionale de Vară NATO

Școala Internațională de Vară NATO (NATO International Summer School - NISS) care începe, luni, reunește la Cluj 40 de participanți reprezentând 28 de naționalități, NISS propunându-și să promoveze Clujul pe scena internațională, orașul devenind pentru o săptămână centrul păcii la nivel mondial.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres, printre invitații cu reputație internațională se numără Eric Povel de la Divizia de Diplomație Publică a NATO, maiorul Serge Stroobants de la Academia Regală Militară din Bruxelles, profesorul Alexander Moens de la Universitatea Simon Fraser, Vancouver (Canda), Antonia Colibășanu, director pe Europa al Stratfor România, precum și profesori din mediul academic românesc reprezentând Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea din București, Academia Forțelor Terestre 'N. Bălcescu' din Sibiu.

Subiectele abordate pe durata Școlii NATO de-a lungul conferințelor și workshop-urilor vor atinge teme precum politica internațională într-o perioadă dominată de instabilitate, NATO ca actor important în menținerea păcii, politica ușilor deschise NATO — conexiuni pentru viitor, precum și alte teme.

Evenimentul este organizat de Euro Atlantic Diplomacy Society (www.eadsociety.com), un ONG menit să ofere tinerilor studenți mijloacele, timpul și spațiul necesar pentru a pune în practică abilitățile și cunoștințele dobândite în timpul studiilor universitare, să promoveze comunicarea interpersonală și interculturală, precum și cooperarea, mai arată organizatorii în comunicatul citat.

Școala NATO se va încheia vineri, 7 august, cu o conferință ce va include și semnarea Manifestului pentru Pace.