MENIU

Chinezii investesc la Băile Govora. Peste 1000 de locuri de muncă create

Licitaţia pentru concesionarea a 20 de ha deasupra ştrandului din Băile Govora a avut loc în data de 2 februarie 2016 şi s-a încheiat în urmă cu puţin timp.

Firma câştigătoare este din China şi se numeşte ZHONG HUA CTM Holding SRL, aceasta intenţionând să investească zeci de milioane de euro într-un proiect complex care vizează turismul.

Este vorba despre un spital mare de recuperare cu tehnici europene, dar şi orientale, pe specificul zonei, îmbinate cu acupunctura chinezea scă, un hotel de 5 stele de 7 etaje. De asemenea, chinezii vor construi în jur de 40 de case de închiriat pe termen scurt şi lung, pistă de heliport etc.

„Este un an de cotitură în istoria oraşului Băile Govora. Fără precedent, dacă de-a lungul timpului, în Băile Govora s-a construit sporadic, acum va fi o explozie, în 3 ani se va naşte un nou oraş.

Primăria este de 3 ori câştigată: redevenţă, taxe şi impozite, iar firma care construieşte va avea filială la Băile Govora. De asemenea, se vor crea peste 1.000 de locuri de muncă. Deja ne-au cerut să facem o postliceală sanitară de stat. Am luat hotărârea de Consiliu Local, în acest sens, am înaintat-o ministerului”, a declarat primarul din Băile Govora, Mihai Mateescu.

sursa: voceavalcii.ro.

Mai multe articole despre:
investiţii chinezi Băile Govora