MENIU

Centura de sud a Bucureștiului, un vis aproape de a fi realizat

Turcii ne vor construi partea de centurăa Bucureștiul în care se împotmolesc sute de mii de mașini și camioane zilnic, ce tranzitează Capitala. Proiectul, în valoare de peste 158 de milioane de euro fără TVA, are alocată o perioadă de proiectare de 12 luni şi o perioadă de execuţie a lucrărilor de 30 de luni.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti Sud a fost semnat, sâmbătă, de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi cei ai Companiei turce Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS. Proiectul, în valoare de peste 750 de milioane de lei fără TVA, are alocată o perioadă de proiectare de 12 luni şi o perioadă de execuţie a lucrărilor de 30 de luni.

Potrivit CNAIR, valoarea totală a proiectului este 158 milioane Euro fără TVA). Contractul prevede o perioadă de 12 luni pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţie. Perioada de garantie a lucrarilor pentru acest lot în lungime de aproximativ 16 km, construit la profil de autostradă, este de 60 de luni.

Proiectul a fost scos la licitaţie în data 08.07.2017, iar câştigătorul, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, a fost desemnat iniţial în data de 08.05.2018, după evaluarea celor 8 oferte depuse.

”Imediat după prezentarea ofertantului câştigător au fost depuse 5 contestaţii, care au fost însă respinse de instanţă, ceea ce a demonstrat corectitudinea evaluării ofertelor de către CNAIR SA şi a permis declanşarea procedurilor pentru semnarea contractului”, a transmis CNAIR.

Sectorul face parte din centura Bucuresti Sud la standard de autostradă, proiect ce va asigura conexiunea cu reţeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European, între autostrăzile Bucureşti – Piteşti (A1) şi Bucureşti – Constanţa (A2).

Traseul lotului 2 al autostrăzii începe din apropierea liniei CF 902 Bucureşti-Giurgiu (km 70+600), continuă între localităţile Sineşti şi Jilava unde intersectează DJ 401A (km 72+100), traversează râul Sabar (km 73+500), după care intersectează DN5 (km 74+900), unde a fost prevazut un nod rutier.

Dupa intersecţia cu DN5, traseul autostrăzii continuă pe direcţia nord - est, ocolind pădurea Jilava, traversează CF Bucureşti- Port 1 Decembrie şi trece la nord de Darăşti, unde intersectează DC101 (km 78+350).

În continuare, traseul autostrăzii se desfăşoară aproape paralel cu râul Sabar, pe cca. 2 km, trece la sud de Măgurele şi Bragadiru, unde intersectează printr-un nod rutier DN6 (km 84+650).

Pe acest lot vor fi construite 2 noduri rutiere, 15 pasaje şi 2 poduri, iar elementele geometrice în plan ale traseului au fost proiectate pentru o viteză de 140 km/h.

Mai multe articole despre:
centura Bucureşti bucuresti sud