MENIU

Caz şocant. Căsătorie de doi ani terminată cu un cuțit în picior

”Totul s-a întâmplat de la un piept de pui”, repetă de câteva ori Eduard Luca, avocatul femeii. Este practic finalul unei relații de doi ani, care a presupus o căsătorie, nașterea unui copil și mulți, mulți nervi. Au urmat o anchetă și mai multe procese.

Alina și Marian s-au cunoscut în 2012 și în același an s-a căsătorit. Ea este din Botoșani, născută în 1981, el în 1974. După ce și-au unit destinele s-au mutat la Săveni, acolo unde bărbatul avea o locuință. În 2013 pe lume a apărut și fetița lor, după care relațiile dintre soți s-au deteriorat de la o zi la alta. Certurile au devenit o obișnuință și potrivit femeii și agresiunile fizice ale soțului asupra sa s-au tot înmulțit: cu palmele, cu pumnii, cu diverse obiecte din casă.
Totul a culminant cu un eveniment care a avut loc cu câteva zile înainte de a împlini doi ani de căsnicie. Pe 20 august 2014 Alina povestește că s-a întors de la serviciu și a avut un diferend cu Marian pe seama preparării cinei. O întrebare de-a sa l-ar fi scos din sărite pe soț.

Potrivit acesteia, imediat soțul său a luat cuțitul, i l-a înfipt în coapsa dreaptă și l-a scos. În câteva secunde și-ar fi schimbat total atitudinea, s-ar fi speriat – ”vai, dar ce am făcut?” – ar fi încercat să ajute să-și panseze rana și ar fi început să plângă. I-ar fi interzis să se ducă la spital, așa că femeie a reușit abia a doua zi dimineața să meargă la Secția Săveni a Spitalului Județean, unde a fost diagnosticată cu ”plagă tăiată coapsa dreaptă 1/3 medie veche de 12 ore”. Ulterior s-a deplasat Spitalul Mavromati, pentru care i s-a dat trimitere, iar pe 22 august a fost examinată și de medicul legist. Concluzia?
”Plagă suturată”, ”leziunea s-a putut produce prin lovire cu un obiect înțepător-tăietor, poate data din 20.08.2014” și ”necesită 12-13 zile îngrijiri medicale”.


Alina și-a luat fetița și nu s-a mai întors acasă, iar după șase zile a depus plângere penală împotriva lui Marian. La audieri acesta a susținut că, de fapt, soția s-a rănit într-un gard din fața blocului.

Mai multe pe botosaneanul.ro.

Mai multe articole despre:
crimă căsătorie mariaj