MENIU

Aproape 17.000 de angajați ai MAI sunt gata să intervină în județele afectate

meteo

Ministrul de Interne a avut miercuri după-amiază o videoconferință cu prefecții. Potrivit lui Marcel Vela, IGSU, Jandarmeria și Poliția au pregătite câteva mii de mașini care ar putea fi folosite pentru a-i sprijini pe oamenii din zonele cu probleme. Ministrul de Interne le-a cerut prefecților să se asigure că firmele de deszăpezire cu care au contract sunt gata să intervină.

"Poliția să fie prezentă în trafic, pentru fluidizare. Acolo unde se impune, segmentele de drum să fie închise, dar cu informarea prealabilă a populației. Vă solicit să asigurați permanența la primării, să identificați spații de cazare pentru persoanele aflate în dificultate, să monitorizați persoanele aflate în stare de risc, mă refer inclusiv la oamenii fără adăpost și să luați măsurile necesare pentru a evita situații de pierderi de vieți omenești", a transmis ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în timpul ședinței.

Ministerul Educației a anunțat că joi vor fi suspendate cursurile în școlile din Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița.

Inspectoratele școlare au luat decizia în urma atenționărilor meteorologilor.

Avertizare meteo!

Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 08:00 - 06 februarie, ora 15:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, temporar va mai ninge în sud-estul țării, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h, spulberând zăpada.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 08:00 - 06 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită și spulberată
Zone afectate: conform textului și hărții

În estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80...90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Mai multe articole despre:
meteo Bucuresti MAI meteorologi