MENIU

Amendă pentru o benzinărie din Miercurea Ciuc. Cum erau păcăliţi clienţii la pompă

Reprezentanţii unei benzinării din Miercurea Ciuc au fost amendaţi cu 10.000 de lei din cauza unei pompe de alimentare la care contorizarea carburantului şi a sumei de plată se făcea greşit.

Administratorii unei benzinării din Miercurea Ciuc au fost amendaţi cu 10.000 de lei de  comisarii CJPC Harghita, după ce aceştia au constatat funcţionarea necorespunzătoare a uneia dintre pompele de alimentare.

Concret, la acea pompă, contorizarea începea de la anumite sume, respectiv cantităţi de carburant, şi nu de la zero, potrivit Mediafax.

"La începerea alimentării, în momentul când pistolul de alimentare era ridicat de pe suport, contorizarea începea de la anumite sume, respectiv cantităţi de carburant. Evident, în urma contorizării necorespunzătoare, la finalul alimentării, consumatorul era prejudiciat atât la preţul final, cât şi la cantitatea de combustibil alimentată, fiind afectate astfel interesele sale economice", au explicat reprezentanţii CJPC Harghita.

Suma afişată de sistemul de contorizare a pompei de alimentare apărea şi pe bonul fiscal.
Operatorul economic a fost amendat cu 10.000 de lei pentru practice comerciale incorecte şi s-a dispus oprirea temporară a prestărilor de servicii la pompa respectivă.