MENIU

Alertă de TBC şi la o şcoală privată din Braşov, 38 de copii fiind testaţi pozitiv

147 de copii testaţi, după ce o educatoare din Oradea a fost diagnosticată cu TBC

Alerta de TBC a fost extinsă şi la o şcoală privată din municipiul Braşov, unde profesoara diagnosticată cu tuberculoză preda limba engleză, fiind testaţi 94 de copii şi 11 adulţi, 38 dintre copii având reacţii pozitive, transmite MEDIAFAX.

După Liceul Teoretic „George Moroianu“ din Săcele, alerta de TBC a fost extinsă şi la o şcoală privată de limbi străine din municipiul Braşov, deoarece profesoara diagnosticată cu TBC preda engleza în două şcoli.

„La această şcoală privată au fost testate 105 persoane, dintre care 11 adulţi şi 94 de copii, iar 38 de copii au avut reacţii pozitive. La Săcele s-au înregistrat 68 de cazuri pozitive, dar am înţeles că mai trebuie testaţi şi alţii. Toţi aceşti copii cu reacţii pozitive au fost programaţi pentru controale şi radiografii pulmonare şi vor trece pe tratament profilactic. În funcţie de recomandarea medicului pneumolog, ei urmează să fie monitorizaţi trei-şase luni. Dar important este să excludem tuberculoza activă“, a spus managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, dr. Dan Moraru, pentru corepondentul MEDIAFAX.

Examinarea medicală a copiilor depistaţi pozitiv va mai dura aproximativ două-trei săptămâni, potrivit sursei citate.

Mai multe articole despre:
alertă TBC