MENIU

Alegeri prezidenţiale 2014. ACL Cluj cere demisia prefectului Gheorghe Vuşcan

Cozile la care au fost nevoiţi să stea alegătorii care au votat la secţiile din zona studenţească a municipiului Cluj-Napoca, care au ţinut în unele cazuri şi două ore, şi lipsa formularelor pentru listele suplimentare sunt probleme pentru care Prefectul Clujului ar trebui să răspundă cu funcţie, cere conducerea ACL. Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/cluj-napoca/alegeri-prezidentiale-2014-acl-cluj-cere-demisia-prefectului-va-puteti-imagina-2014-nu-s-a-putut-vota-prefectul-nu-facut-destule-copii-formulareo-1_54578aea0d133766a87ed279/index.html opreşedintele ACL Cluj, Daniel Budaa susţinut că prefectului Clujului, Gheorghe Vuşcan, ar trebuie demis pentru modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale 2014 în judeţ. Copreşedintele ACL Cluj, Daniel Buda, a declarat, luni, că prefectului Clujului, Gheorghe Vuşcan, ar trebuie demis pentru modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale 2014 în judeţ. Problemele semnalate de Daniel Buda au avut în vedere cozile la care au fost nevoiţi să stea alegătorii, care au votat la secţiile din zona studenţească a municipiului Cluj-Napoca, care au ţinut în unele cazuri şi două ore, precum şi lipsa formularelor pentru listele suplimentare, informează Adevărul. u s-a putut vota pentru că prefectul nu a făcut destule copii ale unor formulare Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/cluj-napoca/alegeri-prezidentiale-2014-acl-cluj-cere-demisia-prefectului-va-puteti-imagina-2014-nu-s-a-putut-vota-prefectul-nu-facut-destule-copii-formulareo-1_54578aea0d133766a87ed279/index.html

„În judeţul Cluj au fost foarte multe secţii rămase fără formulare ce trebuiau completate de către studenţi, în special, mulţi neavând această posiblitate. Noi, ACL, am trimis formulare astfel încât să poată vota lumea.Prefectul e incapabil să gestioneze şi să coordoneze procesul electoral în mod eficient, cred că ar trebui să lase loc unor persoane competente pentru a face acest lucru. Nu e posibil ca la secţiile de votare, la ora 16.00, să nu se găsească formulare suficiete pentru a-şi putea execita oamenii dreptul la vot”, a precizat Daniel Buda.

De asemenea, secretarul general adjunct PNL, Zoli Coroian, a afirmat că au primit informații conform cărora ”s-a aşteptat şi două ore pentru a se vota”. 

„Oamenii au renunţat la vot când au văzut cozile. Au fost la nivelul municipiului Cluj-Napoca 20 de secţii de votare în care la 5-6 după-masă s-au terminat formularele. O altă problemă a fost că la majoritatea secţiilor de votare existau 6 cabine de vot şi doar 3 şatampile. Am fost informaţi că s-a aşteptat şi două ore pentru a se vota”, a precizat Zoli Coroian, secretar general adjunct PNL.

„Vă puteţi imagina că în anul 2014 nu poţi vota pentru că prefectul nu a făcut destule copii. În orice ţară normală prefectul ar fi zburat. Ne întrebăm de ce nu au fost copii xerox după nişte hîrtii?”, a declarat senatorul PDL, Alin Tişe.