MENIU

Accident grav, lângă Craiova. Un microbuz s-a răsturnat: 2 morți și 13 răniți. Planul ROȘU, activat

Accident grav, lângă Craiova. Un microbuz s-a răsturnat: 2 morți și 13 răniți. Planul ROȘU, activat

Un grav accident rutier a avut loc, miercuri, pe drumul naţional DN 65, în localitatea Pieleşti, în apropiere de Craiova. Două persoane au murit, alte 13 au fost rănite, iar cinci au refuzat să fie duse la o unitate medicală. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.  

Un accident rutier cu doi morți și 13 răniți s-a petrecut, mieruri, pe drumul naţional DN 65, în localitatea Pieleşti, Planul Roşu de Intervenţie fiind activat, anunță Realitatea de Craiova.

Din primele date se pare că un microbuz care se deplasa pe DN 65, dinspre Balș, s-a răsturnat pe partea carosabila, într-una dintre curbele din zona respectivă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, în microbuz se aflau 13 persoane. Două au fost declarate decedate, şase vor fi transportate la spital, iar alte cinci au refuzat să fie duse la o unitate medicală.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă, a declarat că intervin mai multe ambulanţe şi echipaje de pompieri. El a precizat că victimele sunt conştiente.

Potrivit primelor informaţii, este vorba despre un microbuz răsturnat în afara părţii carosabile.

„Avand in vedere numărul ocupantilor, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului. Pentru intervenția imediata, in zona indicată au fost trimise o descarcarare, 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 2 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanta. Misiunea este in dinamica“, a afirmat Cocoşilă.

Conform colonelului Cocoșilă, un microbuz s-a răsturnat pe partea stângă a carosiabilului. Reprezentantul ISU Dolj spune că, momentan nu are informația că printre victime sunt și copii, iar cauza accidentului încă nu este cunoscută, însă cei de la poliție fac cercetări.

Centrul Infotrafic anunţă că circulţia este îngreunată pe DN 65, în zona accidentului. 

”Pe fondul vitezei excesive, un microbuz a pierdut – într-o curbă periculoasă - controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat pe carosabil. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un fir, alternativ”, a transmis Infotrafic. 

La rândul lor, poliţiştii din Doljau trasmis că microbuzul efectua transport de persoane, cursa Braşov-Craiova, iar pe fondul exploziei pneului stânga s-a răsturnat pe partea respectivă.

 

Știre în curs de actualizare

Mai multe articole despre:
accident Craiova plan roşu pielesti