MENIU

A rămas şocată când s-a uitat în cada de la baie

<p>A rămas şocată c&acirc;nd s-a uitat &icirc;n cada de la baie</p>

Şarpele găsit de o tânără din Bistriţa în cada din apartament aparţinea unui bărbat care locuia în acelaşi bloc, reptila scăpând dintr-un acvariu în urmă cu trei luni şi ascunzându-se printre conducte. 

Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Bistriţa-Năsăud, în urma verificărilor s-a stabilit că şarpele descoperit marţi seară în cada unei tinere de 18 de ani dintr-un bloc din oraş aparţinea unui vecin.

Bărbatul are 48 de ani şi locuieşte în acelaşi bloc cu tânăra, la etajul al doilea. El le-a declarat jandarmilor că ţinea şarpele într-un acvariu acoperit, însă în urmă cu trei luni acesta a reuşit să iasă printr-o gaură şi nu l-a mai găsit. Cel mai probabil, reptila s-a ascuns printre conducte, potrivit declaraţiilor bărbatului.

Proprietarul reptilei a fost amendat cu 100 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61 din 1991, el fiind acuzat de "încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prin lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri". Potrivit reprezentanţilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, medicii veterinari au spus că este vorba despre un şarpe de porumb care nu ar fi veninos. El a fost predat proprietarului.

Tânăra de 18 ani care a găsit şarpele în cada din baia apartamentului său locuieşte la parterul unui bloc din Bistriţa. Ea le declarase jandarmilor ajunşi la faţa locului, în urma unui apel la 112, că a vrut să facă baie, a dat drumul la apă în cadă, a intrat cu picioarele în apă, s-a întins după şampon, moment în care a văzut în apă şarpele de aproape o jumătate de metru lungime. La ţipetele ei, un vecin a venit în locuinţa sa şi a aruncat un prosop peste şarpe, iar apoi a reuşit să prindă reptila şi să o bage într-un vas.

Mai multe articole despre:
Bistriţa femeie şarpe