MENIU

A murit unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi ai României. Sute de persoane, strânse în faţa casei

<p>Sute de persoane s-au str&acirc;ns la locuința lui Ismail Iașar,&nbsp;din Piața Chiliei.</p>
<p>Ismail Iașar era cunoscut &icirc;n Constanța &icirc;nainte de 1989, c&acirc;nd se ocupa de schimburi valutare la limita legii</p>

Interlopul constănțean Ismail Iașar, zis „Săceanu“, a murit sâmbătă, pe patul de spital, la 64 de ani. Se pare că el suferea de cancer. Sute de persoane s-au strâns la locuința sa din Piața Chiliei. La înmormântare, sunt așteptate să vină persoane din întreaga țară, potrivit reporterntv.ro.

Ismail Iașar era cunoscut în Constanța înainte de 1989, când se ocupa de schimburi valutare la limita legii. S-a specializat apoi în câștiguri din jocurile de noroc după care început să împrumute bani cu camătă. Rudele spun că așa a devenit imediat după Revoluție un personaj de temut în Constanța. Cine nu-i plătea banii la timp era vizitat noaptea de recuperatori mascați.

Inclusiv nume grele din orașul de la malul mării au avut de suferit de pe urma relațiilor pe care le-au avut cu temutul interlop.

Și fostul luptător care a cucerit o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, Ion Draica, a apelat la Săceanu atunci când a rămas fără bani. Dacă la început s-a purtat cu el cu mănuși, până la urmă l-a lăsat fără casă, după un proces de recuperare a datoriilor.