MENIU

A fost reținut după ce a pus în circulație bancnote false

catuse

Un tânăr de 25 de ani din județul Harghita a fost reținut pentru 24 de ore, și este cercetat pentru falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, după ce i-a vândut mai multe bancnote de 20 de euro false, contra sumei de 300 lei, unui alt tânăr în vârstă de 24 de ani din Miercurea Ciuc.

Acesta din urmă a fost prins de polițiștii harghiteni în timp ce încerca să schimbe 11 bancnote de 20 de euro, toate cu seria UC1366259581, la o casă de schimb valutar din municipiu.

Tânărul care i le-ar fi vândut le-a declarat oamenilor legii că, la rândul său, ar fi primit bancnotele gratuit, în Gara CFR, de la o persoană necunoscută.

„Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, care au stabilit că, în noaptea de 30/31.01.2020, cel în cauză ar fi primit bancnotele respective, contra sumei de 300 de lei, de la o persoană de sex masculin care juca la aparate de noroc, în incinta unui bar din municipiul Miercurea Ciuc. (…) S-a reușit identificarea persoanei în cauză, acesta fiind un bărbat de 25 de ani, depistat tot pe raza municipiului Miercurea Ciuc, de la care au fost ridicate încă 9 bancnote din cupiura de 20 de euro, toate cu aceeași serie, identice cu cele descoperite anterior. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în seara de 30.01.2020, acesta a primit mai multe bancnote, gratuit, de la o persoană neidentificată până în prezent, în zona Gării CFR din municipiul Miercurea Ciuc și întrucât a intenționat să joace la aparate de jocuri de noroc, a început să schimbe bancnotele respective, solicitând în schimbul acestora diferite sume în lei”, au transmis reprezentanții IPJ Harghita.

Mai multe pe realitateadeharghita.net.

Mai multe articole despre:
bancnote false Harghita