MENIU

A fost inaugrat cel mai ciudat parc din România

Ploieştenii s-au dus ca la pomul lăudat în cel mai nou parc din oraş, inaugurat de autorităţi cu mare fast. Dar de acolo oamenii au plecat dezamăgiţi şi transpiraţi, pentru că oaza de verdeaţă este, de fapt, un loc arid, fără arbori şi umbră. Situat pe Centura de Vest a Ploieştiului, parcul arată mai degrabă ca spaţiile de servicii de pe autostrăzi. Pentru construirea lui, autorităţile au investit 70 de milioane de lei, din fonduri europene. 

Noul parc din oraș nu se ridică la nivelul aşteptărilor ploieștenilor. Care sunt nemulţumiţi în primul rând de lipsa arborilor. Pe marginea aleilor sunt plantaţi doar câţiva copăcei. 

Alţii sunt deranjaţi că nu s-a construit şi un bazin de înot.

Aşa-zisul bazin e, de fapt, un lac plin de mormoloci. Iar problemele nu se opresc aici. Deşi parcul a fost deja inaugurat, unele alei nu au fost terminate, singurul monument din parc nu e finisat, iar accesul în zonă este dificil.

Oamenii trebuie să iasă din oraş şi să intre în parc de pe Centura de Vest a Ploieştiului, pentru că drumul care face legătura dintre oraş şi parc e blocat. În zonă se fac lucrări de construcţie pentru un pod.


În ciuda neajunsurilor, unii cred că iniţiativa autorităţilor e bună, iar locul va arăta ca un parc adevărat abia peste 20 de ani. 

Pentru construirea parcului s-au cheltuit 70 de milioane de lei, din fonduri europene nerambursabile. 

Mai multe articole despre:
Ploieşti video parc copaci