MENIU

A cunoscut un bărbat pe Internet, apoi acesta a cerut-o de nevastă. Ce s-a întâmplat apoi e cumplit

O tânără din Galaţi a fost obligată să se prostitueze chiar de cel care o ceruse de soţie.

Femeia le-a povestit poliţiştilor că l-a cunoscut pe Iulian Baciu pe Internet, prin intermediul unei reţele de socializare. Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori şi pentru că relaţia părea să meargă foarte bine, bărbatul i-a propus să se căsătorească.

După ce gălăţeanca a acceptat, iubitul acesteia a convins-o, însă, să meargă cu el în Germania, explicându-i că acolo, un prieten de-ai săi o va ajuta să-şi găsească un loc de muncă la un supermarket.

Totuşi, Iulian i-a mărturisit partenerei sale că, până la angajare, va fi nevoită să se prostitueze pentru a obţine, "în folosul viitorului cuplu, sumele de bani necesare achiziţionării unui autoturism şi asigurării unui nivel de trai peste medie", se arată în rechizitoriul DIICOT, citat de presa locală.

Înainte de a pleca în Germania, bărbatul a determinat-o pe tânără să fure de la părinţii ei bani şi bijuterii, pe care le-au amanetat. Cu o parte din banii obţinuţi de la casele de amanet, au fost cumpărate chiar şi biletele de plecare în Germania.

"De bună credinţă fiind şi implicată sufleteşte în relaţia cu inculpatul, martora a acceptat oferta, mai ales că inculpatul a asigurat-o că-şi va continua studiile universitare la revenirea în ţară", mai precizează procurorii.

Aşadar, tânăra îndrăgostită a ajuns în Germania, unde a fost cazată într-un apartament în care locuiau alte două persoane. După doar patru zile, femeia a fost dusă de iubitul ei la un club.

"Profitând de autoritatea pe care o avea asupra martorei, inculpatul a introdus-o pe aceasta în incinta locaţiei, loc în care, la parter, inculpatul a discutat cu nişte cetăţeni albanezi şi a negociat preţul pentru o cameră în care martora să practice prostituţia", notează procurorii.

Când gălăţeanca a încercat să se opună, bărbatul a devenit violent, lovind-o cu pumnii şi picioarele şi spărgându-i telefonul mobil, pentru a se asigura că aceasta poate cere ajutorul nimănui. Femeia a fost forţată să practice prostituţia până când, ajutată de o altă româncă, a reuşit să ia legătura cu familia. Astfel, tatăl fetei a venit în Germania şi a luat-o acasă.

Victima a depus plângere la Poliţie, în urma anchetei făcute de procurori, descoperindu-se că Iulian Baciu avea deja o condamnare de un an de zile pentru un furt. Bărbatului i s-a suspendat executarea pedepsei pe o perioadă de trei ani, iar noua infracţiune a săvârşit-o în acest termen de încercare.

Acum, bărbatul a fost trimis în judecată şi urmează ca judecătorii Tribunalului Galaţi să îi stabilească şi pedeapsa cuvenită, ţinând cont şi de cea anterioară, de un an, pe care a primit-o pentru furt.