MENIU

Ziua Europei, sărbătorită la metrou: Staţiile se transformă în ţările membre ale UE

<p>Ziua Europei, sărbătorită la metrou: Staţiile se transformă &icirc;n ţările membre ale UE</p>

Cum ar fi să poți străbate mai multe țări, într-o singură zi, cu doar prețul unei cartele de metrou?

În data de 8 mai, în intervalul orar 10.00 — 19.00, publicul larg va avea posibilitatea de a cunoaște mai bine alte țări membre ale UE și alte obiceiuri, în 15 stații de metrou bucureştene.

Pentru a celebra Ziua Europei (9 mai), al doilea an la rând, Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu Metrorex și 16 ambasade și institute culturale, reprezentând state membre ale Uniunii Europene, vor organiza evenimente pentru călătorii cu metroul, reunite sub denumirea "Metro Europe".

Organizate în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe — Centrul Infoeuropa și Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, evenimentele vor avea loc în următoarele stații: Eroilor, Izvor, Piața Universității (pasaj), Piața Unirii (tronsoanele 1 și 2), Piața Romană, Piața Victoriei (tronsoanele 1 și 2), Grozăvești, Ştefan cel Mare, Crângași, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor și Pipera.

Stațiile de metrou incluse in program vor fi amenajate și semnalizate cu însemne ale statelor membre UE care vor derula acțiuni specifice: recitaluri muzicale, proiecții de videoclipuri, spectacole de dansuri tradiționale sau de muzică mixată de DJ, oferirea de materiale informative privind cultura și tradițiile proprii, precum și alte evenimente.

"Metro Europe2 face parte din seria de acțiuni organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România cu ocazia Zilei Europei. Ele includ Festivalul Filmului European (7-31 mai), Piața Statelor Membre (9 mai), ONG Fest (8-10 mai) și multe altele, nu doar în București, ci și în țară.

Mai multe articole despre:
metrou evenimente 9 mai Ziua Europei