MENIU

Veste importantă pentru fanii "Game of Thrones". Ce schimbare fac producătorii serialului

Producătorii serialului „Game of Thrones” au anunţat că filmările pentru sezonul al şaselea nu se vor mai desfăşura în Croaţia. Oraşele Dubrovnik şi Klis serviseră până acum ca locaţii pentru King’s Landing şi Meereen.

Producătorii celebrului serial „Game of Thrones” au făcut recent un anunţ important legat de sezonul al şaselea.  Filmările pentru scenele care se petrec în King’s Landing şi Meereen nu se vor mai desfăşura în oraşele Dubrovnik, respectiv Klis.

Aşadar, Croaţia a fost scoasă de pe lista ţărilor unde echipa de producţie şi actorii au filmat în sezoanele trecute ale peliculei inspirate din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc”/ “A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, scrie Inquisitr.

Această informaţie a stârnit numeroase comentarii din partea fanilor producţiei. Mulţi au speculat că renunţarea la filmările din Croaţia ar putea însemna că King’s Landing şi, prin extensie, Cercei Lannister şi  regele Tommen Baratheon, nu vor în centrul atenţiei în sezonul şase.

În schimb, producătorii ar urma să se concentreze mai degrabă pe poveştile ultimilor supravieţuitori ai familiei Stark: Sansa, Arya, Bran şi Rickon.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros.

R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi, inclusiv în română, şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Serialul "Game of Thrones", produs şi difuzat de postul HBO, a primit anul acesta 24 de nominalizări la Primetime Emmy Awards 2015. Premiile vor fi decernate în cadrul unei gale programate să se desfăşoare pe 20 septembrie.