MENIU

Vacanța de vară. Atracții pe care nu le știai în Paralia Katerini

Vacanța în Paralia Katerini înseamnă mai mult decât plajă, magazine de aur sau îmbrăcăminte și taverne în care să savurezi mâncarea grecească fix în briza mării. 

Vei spune că o știi, că ai descoperit totul despre ea în fiecare vacanță petrecută aici. Vei spune, poate, că a devenit o destinație banală, cu prea puține atracții rămase de descoperit. Greșești! Vacanța în Paralia Katerini înseamnă mai mult decât plajă, magazine de aur sau blănuri și taverne în care să savurezi mâncarea grecească fix în briza mării. Vacanța în Paralia Katerini în oferă câte o atracție la fiecare revenire a ta, chiar dacă este a zecea.

Aflat la ușa Salonicului, Katerini este un oraș primitor, plin de surprize. De la uimitorul sit arheologic de la Dion, unde statuia se ridică în adăposturi apoase, până la plaja lungă care se întinde de la Platamonas până la coasta de sub Muntele Olimp.

Din sălbăticia defileului Enipeas până la potecile pietruite ale vechilor Panteleimon și Rapsani cu vinurile sale roșii, cu arome fine. De la pensiunile din Elatohori la stațiunea balneară de pe coasta Pieriei. O lume întreagă de surprize te așteaptă în timpul unei vacanțe în Paralia Katerini, dacă ești dispus să le descoperi, scrie Directbooking.com

Ce să faci în vacanța în Paralia Katerini

Dion: frumusețea naturală și monumentele antice
Situat lângă Katerini, Dion este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia. Aici, vechea istorie și frumusețea naturală îți atrage atenția și te cuprind într-o atmosferă străbătută de strălucire. Vei găsi temple, teatre elenistice și romane, străzi pavate cu pietre, băi decorate cu mozaicuri, case romane, bazilici din timpuri creștine și un odeon. Vizitează altarul lui Isis, rămășițele măreției Greciei antice, și altarul din Demetra, unul dintre primele care au fost excavate în Macedonia.

Katerini pe jos, în oraș și în stațiune
Zona urbană a orașului Katerini, cu cafenele și baruri pline de oameni din întreaga lume, te ademenește cu atmosfera plină de viață – atmosfera la care te aștepți când spui Grecia. Aici înveți să petreci, simți libertatea de a fii tu însuți și bucuria de a lega prietenii și conversații la fiecare pas. Este locul care a reușit să păstreze un echilibru fericit între oraș și mediul rural macedonean.

Castelul Platamonas
Un castel ce domină prin măreția sa. Cu pereții înalți și un turn central bine conservat, care datează din secolul al X-lea, Platamonas se află într-o poziție strategică, controlând odinioară ieșirea din Valea Tempe, traversată de drumul principal ce leagă Macedonia Tesalia și sudul Greciei. În timp ce săpăturile s-au descoperit rămășițele elenistice din secolul al IV-lea î.H., bisericile și urmele bizantine ale orașului din secolul al X-lea.

80 de kilometri de plajă 
Korinos, Katerini, Litohoro, Plaka, Leptokaria, Skotina, Panteleimonas, Platamonas, Neoi Pori sunt doar câteva dintre zonele atractive, de-a lungul unei plaje de 80 km lungime. Așteaptă-te la o întindere uriașă de nisip curat, la marginea căruia sunt zeci de hoteluri, restaurante și baruri, precum și campinguri mari, organizate. Este zona cu o multitudine de opțiuni pentru o vacanță specială, lipsită de plictiseală.

Lovely Litohoro
Un orășel mult iubit, de puținii care au ajuns să-l cunoască. Este un oraș pitoresc, care te întâmpină cu străzi pavate, o biserică antică și un restaurant cu priveliști uimitoare spre Muntele Olimp. Este punctul perfect de plecare într-o expediție pe Muntele Olimp sau pentru o baie în mare. Plaja Plaka este considerată a fi cea mai bună din Marea Egee, dar plaja Gritsa este, de asemenea, minunată. Litohoro, pe pantele inferioare ale Muntelui Olimp, combină accesul la mare și la munte într-un cadru verde încântător. Plimbă-te pe străzile lui, ca să admiri casele în stil macedonean.

Elatohori, evadare romantică sau emoții în coborâre?
E rece și zăpadă? Păi, e timpul de-o escapadă la Elatohori. Pun pariu că nici nu știai de această stațiune. Este locul preferat pentru schi al localnicilor și al puținilor turiști care privesc Grecia și ca pe-o destinație de schi. Cu câțiva kilometri înainte de a ajunge acolo, satul de munte Elatohori te întâmpină cu pensiuni construite din piatră, dar facilități ultramoderne precum piscine interioare, băi de aburi și jacuzzi. După o plimbare prin pădurea de brad și străzile fermecătoare ale orașului vechi, lasă-te cucerit de o masă tradițională macedoniană, gătită într-o tavernă (de obicei afacere de familie) sau de o versiune mai gustoasă, rafinată, într-unul din restaurantele hotelului. Vei părăsi Elatohori plin de amintiri frumoase.

Mai multe articole despre:
vacanta vara grecia paralia katerini