MENIU

Un nou tip de sex face furori. Află ce presupune!

Un nou tip de sex face furori. Află ce presupune!

A apărut o nouă practică sexuală, ce câştigă tot mai mult teren în rândul cuplurilor care vor să reaprindă "scânteia" în relaţie. Se numeşte karezza şi, deşi sună incredibil, nu implică atingerea orgasmului.

"Karezza" vine din cuvântul italian "carezza", care înseamnă "mângâiere" şi defineşte o formă de a face dragoste "blândă, plină de afecţiune, în care orgasmul nu doar că nu este scopul, ci pe care, la modul ideal, nici un partener nu îl atinge”, explică Marnia, una dintre promotorii acestui curent pe site-ul reuniting.info. Acest tip de practică sexuală pune, astfel, accentul pe conexiunea emoţională şi pe afecţiune.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, care practică karezza cu soţia lui, a declarat pentru ABC News: “Creează un sentiment de ataşament într-o relaţie, care e foarte greu de descris. E mult mai profund decât sexul convenţional", scrie perfecte.md.

Un psiholog care foloseşte această practică sexuală pentru a revitaliza relaţiile pacienţilor ei a povestit că, în pofida stereotipului că bărbaţii urmăresc doar atingerea orgasmului, majoritatea dintre clienţii ei devotaţi sunt bărbaţi: "E o experienţă radicală pentru ei, dar consideră că intimitatea emoţională depăşeşte cu mult fiorul pe care îl au atunci când urmăresc doar să facă sex".

Mai multe articole despre:
sex karezza