MENIU

Un milionar american a ascuns o comoară acum cinci ani: zeci de mii de persoane o caută încă!

Acum cinci ani, un colecţionar de artă şi autor pe nume Forrest Fenn a decis să îngroape o comoară în statul american New Mexico. De atunci, zeci de mii de persoane au încercat să o descopere, fără succes însă.

Milionarul american, ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani, a ascuns indiciile în cartea scrisă chiar de el, "The Thrill of the Chase", dar spune că acestea nu i-au ajutat pe cei care au vrut să găsească comoara.

"E o situaţie în afara oricărui control", spune milionarul, citat de o televiziune afiliată ABC News, estimând că aproximtiv 30.000 de persoane au căutat comoara vara trecută şi că în vara 2015 vor fi aproximativ 50.000 de temerari.

Bărbatul nu a spus vreodată cât valorează comoara îngropată într-o cutie, dar Departamentul de Turism din New Mexico spune că valoarea este de aproximativ 2 milioane şi conţine sute de monede de aur, pepite de aur, rubine, safire, smaralde, diamante, câteva sculpturi antice chinezeşti din jad.

Au existat câteva persoane care au ajuns aproape de comoară, unii chiar la câteva sute de metri. Dar bărbatul spune că nu e deranjat nici dacă ea va fi găsită mâine, nici dacă nu va fi găsită încă 100 de ani.

Lui Fenn i-a venit ideea să ascundă o comoară atunci când a fost diagnosticat, în 1988, cu cancer terminal.