MENIU

Un băieţel de 9 ani, RECORD MONDIAL la rezolvarea cubului Rubik

Cubul Rubik, o jucărie care nu se învecheşte

Un băieţel de doar 9 ani din China a intrat în Cartea Recordurilor Guiness la rezolvarea cubului Rubik. Micuţul a reuşit performanţa în mai puţin de 12 secunde. El predă chiar cursuri colegilor de clasă care vor să ajungă şi ei la nivelul său.

Cubul Rubik, cunoscut în lumea întreagă, a fost inventat în 1974 de un sculptor şi profesor de arhitectură maghiar. Cubul magic a fost vândut de atunci în peste 350 de milioane de exemplare. În ultimii 40 de ani, Rubik a fost şi rămâne o provocare pentru cei dornici să-şi expună talentul pentru matematică şi logică. Este şi cazul unui copil din China care a început să fie preocupat de Rubik la doar 5 ani. Ajuns acum la vârsta de 9 ani, micul Li Dongyi a câştigat un titlu mondial la viteza cu care a reuşit să rezolve cubul.

Li Mingxin, tatăl campionului la Rubik: "Acasă nu am pierdut niciodată, dar imediat ce a intrat în competiţii a început să mă învingă. S-a clasat pe locul 30, pe când avea 7 ani".

Colegii copilului îl consideră un adevărat star şi încearcă să-i urmărească degetele atunci când rezolvă cubul cu viteza fulgerului.

Primul campionat mondial de Rubik a fost organizat la Munchen, în 1981, de Organizaţia care publică şi Cartea Recordurilor Guiness

Mai multe articole despre:
cub rubik record mondial cub rubik li dongyi