MENIU

Trucuri minune pentru frumuseţe! Ce se întamplă dacă aplici aloe vera în jurul ochilor

Aloe vera

Aloe vera rămâne unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru diferite afecţiuni ale pielii şi un ajutor de nădejde în lupta cu ridurile. 

Persoanele care suferă din cauza uscăciunii pielii pot folosi cu încredere aloe vera întrucât, pe lângă efectele analigezice, antiinflamatoare şi antimicrobiene, planta are şi proprietăţi de hidratare.    

Gelul pe bază de aloe vera are un efect garantat în cazul persoanelor care suferă de dermatită, susţin specialiştii.

În astfel de cazuri, aplicarea locală ar trebui să se facă timp de aproximativ şase luni.  

Aloe vera restabileşte echilibrul PH-ului şi redă elasticitatea pielii, previnind astfel apariţia ridurilor şi a liniilor fine. Gelul pe bază de aloe vera este recomandat ca tratament adjuvant şi persoanelor care au acnee.

Persoanele care au probleme din cauza ridurilor pot folosi o cremă hidratantă pe bază de aloe sau pot aplica în zona ochilor, de câteva ori pe săptămână, gelul extras de la o frunză.  

Femeile care au o piele mai sensibilă pot folosi aloe vera şi după epilare, întrucât planta dezinfectează şi calmează iritaţiile. Aloe vera este extrem de utilă pentru vindecarea arsurilor şi  regenerarea ţesuturilor pielii.

În funcţie de gravitatea arsurilor, se poate utiliza un gel pe bază de aloe, care se aplică pe zona dezinfectată, sau o frunză despicată în două, care se aplică direct pe arsură, potrivit adevarul.ro.