MENIU

Tributul emoţionant pe care Bono l-a adus băieţelului sirian găsit mort pe plajă

Bono, solistul formaţiei U2, a adus un tribut sensibil băieţelului sirian găsit mort pe o plajă din Turcia. Artistul a adăugat un vers special într-un dintre piesele din repertoriul trupei.

Formaţia irlandeză U2 a adus un omagiu emoţionant băieţelului sirian găsit mort pe o plajă din Turcia. În timpul unui concert susţinut recent în Torino, Bono, solistul trupei, a schimbat refrenul piesei „Pride (In the Name of Love)”, adăugând un vers special: „One boy washed up on an empty beach” – „Un băieţel adus de valuri pe ţărmul unei plaje goale”.

Ulterior, cântăreţul în vârstă de 55 de ani i-a îndemnat pe cei aflaţi în public să fie îngăduitori în faţa crizei imigranţilor.

„Este atât de multă durere în lume, dar atât de multă bucurie aici, în această seară”, a spus Bono. „Vă mulţumesc foartre mult. Este incredibil. Privind ştirile, oamenii obişnuiţi – fiecare dintre noi – par capabili de atât de multă răutate şi atât de multă dragoste. Nu ştiu răspunsul în faţa crizei refugiaţilor din Europa şi Africa, dar ştiu că trebuie să muncim împreună pentru a găsi acest răspuns (...). Aşa cum Nelson Mandela a spus Întotdeauna pare imposibil până în momentul în care se realizează. Ce vă doriţi? O Europă cu inima şi graniţele închise îngăduinţei? Sau o Europă cu inima deschisă?”, a adăugat el în cele din urmă.

Săptămâna trecută, fotografii cutremurătoare au făcut înconjurul lumii. În imagini se vedea cadavrul unui băieţel sirian adus de apă pe o plajă din apropierea staţiunii turce Bodrum, după ce ambarcaţiunea cu care el şi familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat. Copilul a fost identificat de agenţia turcă de presă Dogan drept Aylan, în vârstă de 3 ani. Cadavrul fratelui său, Galip, în vârstă de 5 ani, a fost adus de apă în altă parte a plajei.