MENIU

Toyota cheamă în service toate modelele RAV4 electric. Problemele cresc riscul unui accident grav

Toyota a anunţat că va rechema în service toate exemplarele modelului RAV4 electric din cauza unor probleme survenite la partea de software, dezvoltată de partenerii de la Tesla, potrivit automarket.ro.

Toyota RAV 4 este unul dintre puţinele vehicule 4x4 care se poate lăuda şi cu experienţă îndelungată în domeniul propulsiei electrice. Pentru cei care nu ştiu, RAV4 a fost disponibil şi în versiune electrică încă din anul 1997.

Toyota primeşte o puternică lovitură de imagine luna aceasta, când se decide să recheme în service toate cele 2500 de maşini produse. Constructorul japonez a anunţat că o defecţiune la sistemul software al maşinii poate face ca aceasta să treacă din modul Drive în modul Neutru al cutiei de viteze automate. Asta duce la pierderea puterii motorului şi creşte riscul unui accident grav.

Toyota nu a precizat cum va remedia problema şi cât de curând o va face, dar a avut grijă să specifice că defecţiunea a survenit din cauza sistemului dezvoltat de Tesla. Producătorul lui Model S le-a furnizat celor de la Toyota, în urma înţelegerii, trenul de propulsie şi pachetul de baterii.