MENIU

Top cei mai buni 9 carbohidrați de consumat pentru pierderea în greutate: introdu-i în alimentație și vei avea o siluetă de invidiat!

Captură foto Click.ro

De ani de zile tot auzim că reducerea carbohidraților ar trebui să fie o piatră de temelie a majorității dietelor, dar se pare că ar trebui să-i includem pe unii dintre aceștia în alimentație și, astfel, o să reușim să slăbim mai repede și mai sănătos.

Apa de artar

Apa de arțar nu pare că ar fi bogată în carbohidrați, dar doza de zahăr (care mai este denumită și carbohidrat simplu sau cu acțiune rapidă) îi poate face pe unii să presupună că este o băutură „rea”. Dar iată adevărul dulce: „Deși apa de nucă de cocos pare să atragă toată atenția în zilele noastre, apa de arțar este o concurență sănătoasă”, spune dieteticianul și nutriționistul de divertisment din Los Angeles Shira Lenchewski. Pentru început, are aproximativ jumătate din zahărul din apa de cocos și doar 20 de calorii per porție de opt uncii. Lenchewski spune: „Deoarece conține substanțe nutritive, cum ar fi mangan, fier și calciu, apa de arțar reprezintă o opțiune A+ pentru reumplerea lichidelor după un antrenament transpirat”.

Pâine crocantă de secară din cereale integrale

Când ai poftă de carbohidrați, iată ce ar trebui să mănânci pentru a-ți menține pofta de mâncare sub control: este făcută din secară integrală, este bogată în fibre, săracă în sodiu și fără grăsimi. De fapt, cercetătorii suedezi au descoperit că pâinea integrală de secară s-a clasat pe primul loc între diferitele făinuri de secară când a fost vorba de controlul zahărului din sânge și de reglarea apetitului. Experții de la Universitatea Penn State recomandă cerealele integrale ca o modalitate de a reduce grăsimea de pe burtă. După ce au pus 50 de bărbați și femei obeze la o dietă cu conținut scăzut de calorii timp de 12 săptămâni, grupul care a consumat mai multe cereale integrale a arătat o scădere semnificativă a grăsimii abdominale în comparație cu cei cărora li s-au administrat cereale procesate.

Ovăz

Făina de ovăz are reputația de a fi un aliment cald și confortabil, ceea ce înseamnă că atunci când începi să ții dietă, este primul care ar trrebui să fie pe lista ta. Nutriționistul Lenchewski este un mare susținător al acestuia. Carbohidrații săi complecși nu numai că te umplu, dar te vor ajuta și să nu mai exagerezi la prânz. Asigură-te că eviți mărcile cu îndulcitori și arome adăugate. Lenchewski recomandă să folosești scorțișoară, unt de migdale sau o linguriță de zahăr de cocos pentru un plus de aromă, scriu cei de la Harper's Bazzar.

Orz

Ca boabe de cereale, orzul poate avea capacitatea de a crește nivelul unui hormon legat de sațietate. Un studiu suedez a descoperit că sâmburii de orz fiert pot schimba bacteriile din intestin, care, la rândul lor, pot stimula metabolismul. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că acest amidon bogat în fibre s-a dovedit că „scade senzația de foame”. Îl poți folosi pentru micul dejun sau aruncându-l în salate și supe.

Cereale pentru micul dejun din cereale integrale

Cerealele din cereale integrale sunt în mod natural sărace în grăsimi și bogate în fibre și, potrivit cercetătorilor, pot reduce dimensiunea taliei. Un studiu a arătat că bărbații și femeile care au consumat mai multe cereale integrale au un IMC mult mai scăzut și mai puțină grăsime abdominală. Cercetătorul principal, Nicola McKeown, spune: „Acest studiu duce dovezile un pas mai departe și arată că oamenii care mănâncă mai multe alimente din cereale integrale au grăsime abdominală mai mică”.

Citește continuarea pe Click.ro

Mai multe articole despre:
carbohidrati greutate pierdere in greutate sanatate