MENIU

Top 5 iluzii optice care te vor lăsa cu gura căscată! Tu ce vezi în imagini?

Iluziile au captat întotdeauna atenția oamenilor, făcându-ne, în unele cazuri, să le privim un timp îndelungat pentru a descifra misterul prin care mintea noastră nu funcționează așa cum vrem noi, ci cum dictează imaginea.

1. Iluzia barelor din lemn

Uită-te la aceste bare din lemn. În funcție de capătul la care te uiți, acestea par să fie ori una lângă alta, ori una peste alta.

2. Un cub și două cești identice

O ceașcă este pe masă, iar lângă aceasta se află un cub cu o ceașcă mai mică deasupra. Însă, dacă te uiți din alt unghi, vei observa că acest cub este de fapt un desen, iar ceașca mai mică este de aceeași mărime cu cea de lângă cub.

3. Iluzia peretelui din cafenea

La început, s-ar putea părea că liniile sunt curbe, dar, de fapte, ele sunt paralele. Iluzia a fost descoperită de R. Gregory pe peretele unei cafenele din Bristol, de unde și numele.

4. Iluzia Turnului înclint din Pisa

La prima vedere, turnul din dreapta pare să fie mult mai înclinat decât cel din stânga, însă imaginile sunt de fapt identice. SIstemul nostru vizual vede cele două imagini ca părți ale unui întreg și, astfel, ne face să credem că sunt diferite.

5. Iluzia alb-negru

Uită-te la cele patru puncte din centrul imaginii, apoi uită-te repede la tavan și clipește. Ce vezi? 

 

Te-ar mai putea interesa: Cele mai surprinzătoare teste de perspicacitate.

Mai multe articole despre:
iluzii optice trucuri ce vezi in imagine test