MENIU

Top 5 cele mai bune filme făcute după cărţi

Scenă din The Shining

Multe filme de succes au avut la baza carti exceptionale, care trebuie citite de oricine cel putin o data in viata. Desi este greu de realizat o ierarhie a numeroaselor productii spectaculoase bazate pe romane, iata un top 5 al celor mai bune filme facute dupa carti, pe care nu trebuie sa le ratezi!

Top 5 filme dupa carti - locul 5: Stralucirea (The Shining)

Aceasta adaptare din 1980 dupa romanul lui Stephen King, The Shining, a devenit unul dintre cele mai de succes filme psihologice ale tuturor timpurilor. Rolul personajului principal, scriitorul Jack Torrance, este jucat de Jack Nicholson, cu maiestrie si o naturalete care ne dau fiori.

Pentru a scrie in liniste, Torrance accepta un job de iarna la hotelul Overlook, situat in pustietatea zonei montane, unde se muta impreuna cu sotia sa, Wendy (Shelley Duval) si fiul sau, Danny (Danny Lloyd). Locul respectiv este incarcat cu o atmosfera amenintatoare si sinistra, iar Torrance este informat chiar de faptul ca cel care a ingrijit locul inainte si-a omorat familia in cel mai sangeros mod posibil.

In timp ce Jack se inchide intr-o sala imensa pentru a scrie, Danny cutreiera coridoarele pustii ale hotelului si incepe sa fie bantuit de viziuni terifiante despre trecut. Ingrijorata de comportamentul din ce in ce mai haotic al lui Jack si de vizitele lui Danny in locurile interzise ale hotelului, Wendy descopera curand ce facea sotul ei in birou toata ziua si cum l-a transformat hotelul intr-un monstru de nerecunoscut.

Locul 4: Toti oamenii presedintelui (All the President's Men)

Specialistul in filme despre conspiratii Alan J. Pakula a transformat celebra investigatie Watergate a jurnalistilor Bob Woodward si Carl Bernstein intr-unul dintre cele mai apreciate filme din ultimii 30 de ani: Toti oamenii presedintelui.

In timp ce investigheaza spargerea sediului Partidului Democrat de la complexul de apartamente Watergate, jurnalistii rivali de la Washington Post, Bob Woodward (Robert Redford) si Carl Bernstein (Dustin Hoffman), descopera o posibila legatura intre spargerea respectiva si un angajat al Casei Albe. Cu acordul redactorului-sef, Ben Bradlee, cei doi sapa din ce in ce mai adanc, fiind ajutati pe parcurs de un informator misterios al lui Woodward. Cand investigatia conduce chiar catre cele mai inalte nivele ale administratiei Nixon, cei doi jurnalisti sunt avertizati ca viata le este pusa in pericol, ceea ce nu face decat sa ii ambitioneze mai mult sa scoata la iveala teribila conspiratie prezidentiala.

Citeşte mai multe pe Divahair.ro.