MENIU

Ți-e rușine să te descalți când te duci în vizită? Cum scapi de mirosul neplăcut al încălțărilor

Cauzele mirosului sunt diverse și uneori greu de eliminat

Mirosul neplăcut al încălțărilor și al picioarelor este una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne putem confrunta. Remediile nu sunt însă chiar atât de complicate, mai ales dacă înțelegem cauzele aparitiei mirosurilor neplacute.

Transpiratia, principala cauza a mirosului neplacut din pantofi

Cea mai mare cauza a mirosurilor neplacute din incaltaminte este reprezentata de bacteriile care apar atunci cand picioarele noastre transpira, deoarece transpiratia creeaza un mediu favorabil dezvoltarii bacteriilor si ciupercilor. Mirosul neplacut al picioarelor este o afectiune comuna, caci picioarele transpira mai mult decat alte zone ale corpului, avand mult mai multe glande sudoripare. Transpiratia si bacteriile merg mana in mana si produc astfel un miros neplacut, ce persista atat pe picioare, cat si in pantofi, potrivit 5thelement.ro.

 

Igiena personala precara

O igiena personala deficitara poate fi o alta cauza a picioarelor urat mirositoare sau a mirosurilor neplacute din incaltaminte. Asadar, este important sa asiguri picioarelor tale igiena de baza si sa le speli zilnic cu apa si cu sapun, in special zonele dintre degetele de la picioare.

Hiperhidroza

Un alt factor ce determina aparitia mirosurilor neplacute din incaltaminte este hiperhidroza, asa-numita transpiratie excesiva. Aceasta afectiune este caracterizata de un raspuns exgerat al glandelor sudoripare, din cauza cresterii cantitatii de transpiratie peste limita normala. In cazul in care te confrunti cu hiperhidroza, ideal ar fi sa ceri sfatul unui medic pentru tratarea acestei afectiuni, implicit prevenirea mirosului urat al picioarelor.

 

Transpiratia excesiva a picioarelor pe baza de stres

Picioarele pot capata mirosuri urate si din cauza transpiratiei excesive cauzate de stres. Atunci cand exista perioade stresante, corpul uman elibereaza hormoni de stres in exces, ceea ce poate cauza aparitia mirosurilor neplacute din pantofi, prin prisma transpiratiei.

 

Cum poti preveni mirosul neplacut din incaltaminte?

1. Alterneaza perechile de incaltaminte

2. Achizitioneaza branturi antibacteriene pentru pantofi

3.  Poarta intotdeauna sosete din bumbac

4. Poarta incaltaminte de materiale respirabile

 

Mai multe articole despre:
miros incaltari branturi putoare duhoare