MENIU

TEST IQ de geniu. Reușești să vezi numărul ascuns în doar 7 secunde?

Testul care arată dacă ai un IQ de geniu. Foto/Profimedia

Iluziile optice au fost folosite de secole ca test de inteligență. Se credea că persoanele care sunt capabile să le deslușească sunt mai inteligente decât cele care nu au această abilitate. Teoria se baza pe ideea că persoanele inteligente au o mai bună capacitate de a observa detalii și de a gândi critic.

Testele de inteligență sunt cea mai eficientă metodă pentru a afla cât de ager ești la minte. Există o mulțime de tipuri de astfel de teste, iar unele dintre ele presupun și folosirea unor iluzii optice, așa cum este și cazul de față. Tu știi să îl rezolvi? Foarte puțini oameni reușesc să își dea seama care este răspunsul corect.

Testul care arată dacă ai un IQ de geniu

Iluziile optice au fost folosite de secole ca test de inteligență. Se credea că persoanele care sunt capabile să deslușească iluzile optice sunt mai inteligente decât cele care nu au această abilitate. Teoria se baza pe ideea că persoanele inteligente au o mai bună capacitate de a observa detalii și de a gândi critic.

Mai mult, iluziile optice sunt o formă excelentă pentru stimularea concentrării și sunt recunoscute pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai simple instrumente de testare a acuității vizuale și a inteligenței.

Termenul de coeficient de inteligență (IQ) a fost inventat de psihologul german William Stern în 1912 și provine de la ”intelligenzquotient”. Stern a dezvoltat acest concept cu ajutorul unei formule matematice pentru a exprima rezultatele testelor de inteligență.

În formula lui Stern, se împarte vârsta mentală la vârsta cronologică a unei persoane și se înmulțește cu 100 pentru a obține procentajul IQ. Vârsta mentală este o măsură a abilităților intelectuale, în timp ce vârsta cronologică este vârsta reală a unei persoanei.

Câte tipuri de inteligență există, de fapt

Ulterior, profesorul Howard Gardner a dezvoltat teoria inteligențelor multiple. Potrivit acestei teorii, există opt tipuri de inteligență:

  • intrapersonală
  • interpersonală
  • corporală
  • spațială
  • naturalistă
  • lingvistică
  • muzicală
  • logico-matematică

Ultima dintre ele se referă la acel tip de gândire logic și analitic pe care îl au în mod special matematicienii și fizicienii.

Cei înzestrați cu acest tip de inteligență se descurcă foarte bine cu cifre, simboluri și reprezentări grafice.

Dacă găsești numărul ascuns în 10 secunde, ești un geniu

Aflând răspunsul la testul de mai jos poț fi mândru de inteligența ta! Ce trebuie să faci? Privește cu atenție la imagine și află ce număr este ascuns în interiorul ei. Îți dăm și un indiciu: numărul este format din 4 cifre.

Reușești să afli răspunsul? Doar persoanele cu o inteligență peste medie și cu ochi de vultur vor afla numărul în sub 10 secunde. Te numeri printre ele?

SURSA