MENIU

SURPRIZĂ pentru fanii Harry Potter: J.K. Rowling a PUBLICAT o nouă povestire. Cum o poţi citi

Harry Potter şi bufniţa sa, Hedwig / FOTO: lauraerickson.com
Harry Potter

Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, a oferit fanilor o idee despre viitorul vrăjitorului adolescent și al prietenilor săi într-o scurtă povestire publicată marți pe site-ul său Pottermore, relatează agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Scrisă sub forma unui articol semnat de o jurnalistă — Rita Skeeter, de la Daily Prophet—, povestea se petrece în timpul finalei din 2014 a Campionatului de Quidditch din Patagonia. Personajele principale sunt Harry, tot cu ochelarii săi celebri, dar grizonat și ajuns la 34 de ani, soția sa, Ginny, și cei doi fii ai lor.

În plus față de cicatricea în formă de fulger de pe frunte, Harry are acum și o "tăietură urâtă pe obrazul drept," despre care Skeeter sugerează ar putea fi legată de activitatea din grupul vrăjitorilor Aurors sau de un blestem rostit de Ginny, partenera de cuplu cu care nu are o relație prea armonioasă, relatează DPA.

Skeeter oferă, de asemenea, noi informații despre prietenii lui Harry, Ron (care are probleme cu chelia) și Hermione. Cei doi au devenit părinți, au un fiu și o fiică. Ron administrează un magazin de glume alături de fratele său, iar Hermione a avansat în Departamentul de Aplicare a Legii Magice până la poziția de director adjunct.

Povestirea de numai 1.500 de cuvinte se încheie cu informația că Skeeter va publica, la 11 iulie, o carte despre Harry și prietenii săi.