MENIU

Soluții naturale pentru alungarea muștelor - Remedii „de casă” împotriva insectelor

Soluții naturale pentru alungarea muștelor - Remedii „de casă” împotriva insectelor

Muștele sunt insecte nedorite în locuință. Pentru a scăpa de ele, trebuie să asiguri o igienă adecvată în toate regiunile din casă. Totodată, poți încerca niște soluții naturale.

Auzi bâzâit de muște și în vis? Aceste insecte supărătoare care te „atacă” din cap până în picioare sunt foarte enervante. Înainte de a aplica soluții naturale pentru alungarea muștelor, trebuie să îți transformi locuința într-un spațiu care nu este deloc pe gustul lor. Muștele se hrănesc cu resturi de mâncare și excremente. Dacă le lași mâncarea în față, nu vor mai pleca niciodată.

De exemplu, dacă obișnuiești să lași vasele murdare în chiuvetă până a doua zi, lași gunoiul să se adune în exces sau nu cureți litiera animalelor de companie la timp, va fi greu să scapi de muște. Nu contează în ce fel le hrănești; dacă nu îți menții locuința curată, următoarele soluții naturale pentru alungarea muștelor nu vor da randament. 

Oricât de neplăcut ar fi să te gândești la asta, muștele fac parte din lanțul trofic, având rolul de a mânca rămășițe de animale. Prin urmare, nu le omorî, dar alungă-le din casă.

Soluții naturale pentru alungarea muștelor

Trebuie să mărturisim că nu există dovezi că următoarele soluții pentru alungarea muștelor funcționează. Ele intră în categoria de remedii populare care pot funcționa în unele cazuri, dar nu și în altele.

Însă reține că acestea sunt alternative la insecticidele pe bază de chimicale nocive. Deși multe persoane nu știu asta, asemenea produse au un impact negativ asupra sănătății și a mediului înconjurător.

1. Cuișoarele și lămâia

Cuișoarele sunt mai mult decât un condiment delicios. Dacă le combini cu lămâie, obții rezultate și mai bune, vei obține una din cele mai bune soluții pentru alungarea muștelor din locuința ta.

Ingrediente

  • 1 lămâie
  • 12 cuișoare

Instrucțiuni

  • Taie lămâia în jumătate.
  • Înfige cuișoarele într-una dintre cele două părți pentru a acoperi întreaga suprafață.
  • Repetă și cu cealaltă jumătate.
  • Pune jumătățile de lămâie în colțurile camerelor sau la geamuri. 

Mirosul emanat ține muștele la distanță. Dacă dorești, poți repeta procedeul de mai multe ori și poți pune lămâi și cuișoare în mai multe locuri din casă pentru a alunga neplăcutele insecte.

Citiți continuarea pe dozadesanatate.ro

Mai multe articole despre:
metoda solutie muste tantari gandaci remedii