MENIU

ŞOCANT! Era să moară după ce şi-a vopsit părul. Ce i-a cauzat aşa o alergie?

I s-a spus că a fost la o oră distanţă de moarte, după ce a suferit o reacţie alergică extremă la vopseaua de păr, deşi nu era prima dată când o folosea. Tânăra îi sfătuieşte pe toţi cei care utilizează astfel de produse cosmetice să testeze vopseaua pe piele, înainte să o aplice în întregime.

Gemma Willaims (24), o cosmeticiană şi make-up artist din Manchester, a fost pe punctul de a-şi pierde viaţa după ce s-a hotărât să-şi schimbe culoarea părului. La scurt timp după ce şi-a aplicat vopseaua de păr, aceasta a suferit o alergie severă, care i-a provocat arsuri şi răni pe pielea capului şi pe faţă. Substanţele toxice din produs i-au pătruns în sânge, cauzându-i septicemie.  

A fost nevoie să i se prescrie un tratament cu steroizi şi antibiotice pentru inflamaţiile şi infecţiile apărute, dar a fost spitalizată din nou, după o săptămână de la incident, din cauza otrăvirii lente de care a suferit. Gemma a patrecut două săptămâni în spital, iar medicii i-au spus că a fost la un pas de moarte.

Deşi obişnuia să îşi schimbe culoarea părului în mod frecvent, tânăra a jurat să nu se mai atingă vreodată de vopseaua de păr.

„E o nebunie, pur şi simplu nu pot să cred ce mi s-a întâmplat. Am folosit aceeaşi vopsea de nenumărate ori. Am avut părul blond ani de zile, dar am decis să-l fac mai închis la culoare. Mi s-au umflat ochii, încât nu i-am mai putut deschide. Am avut o erupţie pe toată faţa, mi-au apărut băşici după urechi, iar rănile s-au umplut de puroi. Mi-a distrus încrederea în mine şi nu am mai putut dormi. Nu sfătuiesc pe nimeni să recurgă la vopsea fără să-şi facă întâi testul de alergie pe o suprafaţă redusă de piele”, a declarat Gemma Willaims pentru agenţia britanică SWNS.