MENIU

Şi-a "parcat" maşina pe calea ferată şi a plecat. Ce s-a întâmplat apoi e de necrezut

Un britanic în vârstă de 36 de ani a provocat pagube în valoare de 500.000 de lire şi a pus în pericol viaţa a zeci de persoane, după ce şi-a "parcat" maşina pe o cale ferată.

Jonathan Mather, veteran de război, şi-a lăsat maşina pur şi simplu pe o cale ferată. La un moment dat, automobilul a fost lovit de un tren de mare viteză, care a deraiat din această cauză, viaţa a zeci de persoane fiind pusă în pericol.

O cameră de supraveghere a surprins momentul impactului, în imagini observându-se cum bucăţi de sticlă şi metal zboară prin aer.

În tot acest timp, britanicul se afla într-un bar din apropiere, unde "savura" un pahar de vin. A fost prins mai târziu, ascunzându-se într-un tufiş, după ce a sunat-o pe soţia lui şi i-a spus că i-au revenit în minte amintiri din trecut. Se pare că Johnathan fusese diagnosticat anterior cu stres posttraumatic (PTSD), potrivit The Sun.

Adus în faţa instanţei, bărbatul a pledat vinovat, dar a negat că şi-ar fi lăsat maşina acolo în mod intenţionat. Judecătorul a decis să-i atribuie o pedeapsă cu închisoarea de aproape şase ani.