MENIU

Schimbare neașteptată de la Google! De acum o să poți dormi mai liniștit!

Nu e o surpriză că Google știe enorm de multe lucruri despre tine. Dar acum lucrurile ar deveni mai bune, cel puțin când vine vorba de identitatea ta online. Compania a anunțat că va introduce o nouă opțiune menită să te ajute să-ți păstrezi mai bine intimitatea online. Urmează să îți permită să ștergi automat atât informațiile legate de locație, cât și istoricul de navigare pe web.

Ce înseamnă, mai exact, noua schimbare? Ei bine, vei putea șterge automat datele după o perioadă de trei până la 18 luni. Totodată, vei putea controla cât timp acestea sunt stocate pe serverele Google.

Odată cu treaba asta, recomandările Google nu se vor mai baza pe ani întregi de monitorizare a activității tale online. Vei putea da un refresh odată la minimum trei luni. Într-o anumită măsură, puteai face asta și până acum. Totuși, trebuia să ștergi manual datele stocate de Google, de fiecare dată.

Chiar dacă poți tăia complet accesul la informațiile despre tine, ține cont că asta ar putea afecta experiența de utilizare. Gigantul tech nu va mai avea date despre tine, deci nu va știi ce să-ți recomande. Dar nu va fi un capăt de lume.

De ce face Google treaba asta?

Decizia Google nu a venit din senin. Compania a fost implicată într-un scandal legat de colectarea de date. Google putea să-ți monitorizeze activitatea chiar și după ce dezactivai Location History. Deci noua opțiune ar putea rezolva problema.

Potrivit companiei, opțiunea urmează să fie lansată de-a lungul săptămânilor următoare. Pentru a vedea dacă este deja disponibilă pentru tine, poți verifica meniul Date și personalizare, secțiunea Opțiuni privind activitatea din contul tău de Google.

Această opțiune este doar începutul unui șir mai lung de update-uri. Google spune că opțiunea ar putea ajunge să fie valabilă și în cazul altor tipuri de date personale pe care compania le colectează despre tine.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet google online