MENIU

Schimbare majoră la Facebook: ce se întâmplă cu videourile live de acum înainte

Când a fost atacul terorist din Noua Zeelandă, atacatorul a transmis live pe Facebook și rețeaua socială a acționat cu greu. Asta încearcă să schimbe acum. Oricine încalcă standardele comunității de pe rețeaua socială nu va mai putea folosi Facebook Live. Și asta chiar de la prima abatere. Utilizatorilor care încalcă cele mai grave politici li se va interzice folosirea opțiunii de Live pentru o anumită perioadă, începând cu prima încălcare a regulilor.

Compania spune acum că a încercat să găsească o modalitate prin care să limiteze posibilitatea ca serviciile sale să fie folosite pentru a cauza rău sau pentru a răspândi ură. Un exemplu ar putea fi un utilizator care distribuie un link ce conține declarații ale unui grup terorist, fără context.

Deși majoritatea lucrurilor care se întâmplă pe Facebook sunt inofensive, sunt și astfel de momente când lucrurile scapă de sub control. Scopul companiei este să minimizeze riscul ca opțiunea de a face live-uri pe platformă să fie abuzată. Vrea ca oamenii să folosească totuși Facebook Live, însă într-un mod pozitiv.

Restricțiile de care compania discută acum vor fi extinse și către alte zone ale platformei în săptămânile următoare. Printre primele măsuri se numără și împiedicarea utilizatorilor abuzivi să creeze reclame pe rețeaua de socializare.

În trecut, Facebook trata problema cu totul altfel și fără mare rezultat. Înlătura conținutul necorespunzător iar în cazul în care utilizatorul continua să încalce regulile, acesta era blocat de pe platformă pentru o anumită perioadă. Acum, restricțiile vor fi aplicate în cazul utilizatorilor pe care Facebook îi consideră periculoși

Facebook a anunțat că va investi în cercetări care să ajute la prevenirea unor incidente precum răspândirea rapidă a videoclipurilor cu atacurile din Noua Zeelandă. Va pune la bătaie 7,5 milioane de dolari într-un parteneriat cu trei universități americane.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet Facebook social media