MENIU

S-a dus la doctor, crezând că are tuberculoză. La analize, medicii au rămas muți! Ce pățise, de fapt, femeia - caz medical UNIC

S-a dus la doctor, crezând că are tuberculoză. La analize, medicii au rămas muți!

Tuberculoza (TBC-ul) este o boală dureroasă care afectează plămânii și care ucide peste un milion de oameni pe an, în întreaga lume. 

Conform IFL Science, un caz medical unic a fost raportat de către Biblioteca Națională de Medicină din SUA: probabil de rușine, o femeie a ascuns inhalarea unui prezervativ până la apariția unor simptome neplăcute, care inițial au fost confundate cu tuberculoza. 

Femeia de 27 de ani s-a prezentat la spital cu tuse, febră și mucus gros persistent. Cu patru luni înainte de a merge la spital, i s-au prescris antibiotice și tratamente antituberculoase, care nu au avut niciun impact asupra simptomelor. În cele din urmă, s-a descoperit adevăratul motiv: femeia ingerase sau inhalase un prezervativ și, poate de rușine sau naivitate, nu le-a spus medicilor despre acest incident, scrie atlas-geografic.net. Pacienta a fost supusă unor teste medicale specifice și s-a dovedit a fi negativă la TBC. 

Când a fost supusă unei radiografii toracice, medicii au observat o leziune în lobul superior drept al plămânilor: era un corp străin asemănător unei pungi. Femeia a fost apoi operată, iar obiectul a fost îndepărtat și analizat.

După ce corpul străin a fost identificat, pacienta și soțul ei au fost întrebați cu privire la modul în care prezervativul a ajuns în plămâni. Cuplul și-a amintit de un episod care a implicat un act sexual oral după care femeia ar fi acuzat o tuse violentă. După scoaterea prezervativului, medicii speră la vindecarea leziunii, dar nu este exclus ca, în viitorul apropiat, femeia să fie suspusă unei bronhoscopii pentru a se îndepărta fragmentele de prezervativ distruse in timpul operației. 

Potrivit echipei medicale care se ocupă de pacientă, acest incident este un caz unic în literatura medicală.