MENIU

S-a lansat spray-ul care face bărbaţii cu 15% mai atractivi. Cum este posibil?

<p>S-a lansat spray-ul care face bărbaţii cu 15% mai atractivi. Cum este posibil?</p>

Un spray care să facă bărbaţii mai atractivi în ochii femeilor e visul multor bărbaţi. Un vis împlinit, pentru că deja un astfel de produs a intrat pe piaţă.

Acesta conţine o formă sintetică a hormonului numit oxitocină, care este eliberat în corp în mod natural atunci când ne îndrăgostim, informează ziare.com.

Oamenii de ştiinţă germani au vrut să vadă dacă şi în ce măsură funcţionează acesta, aşa că l-au testat în cadrul unui studiu, pe 40 de voluntare. Jumătate dintre acestea, toate îndrăgostite şi aflate într-o relaţie, au fost expuse spray-ului nazal înainte de a vedea un set de poze (în care se aflau inclusiv imagini cu perechea lor), iar jumătate au mirosit un spray placebo, înainte de a vedea pozele.

Cele care mirosiseră spray-ul cu oxitocină l-au văzut pe bărbatul iubit cu 15% mai atrăgător, în timp ce în cazul celorlalte nu a apărut această schimbare. Când celelalte voluntare au fost expuse spray-ului cu hormoni, şi ele au reacţionat la fel, fiind mai atrase de perechea lor.

Femeile care luau anticoncepţionale nu au putut fi însă "păcălite", în cazul lor neobservandu-se vreo diferenţă. Cercetătorii de la Universitatea Bonn, din Germania, au concluzionat că, într-adevăr, efectul este unul afrodiziac. Însă, spun ei, produsul nu ar trebui cumpărat decât pe bază de reţeta, pentru că poate afecta ritmul cardiac şi dă stare de vomă, dureri de cap şi chiar avort spontan celor care îl miros.

Mai multe articole despre:
null