MENIU

S-a dus la aeroport şi a început să strige "Sunt terorist". Explicaţia gestului său e neaşteptată

Un tânăr irlandez a publicat pe Internet un filmuleţ incredibil, în care arată cât de dificilă este viaţa unei persoane diagnosticate cu sindromul Tourette.

Lewis Nickell are 17 ani şi, în urmă cu nouă luni a fost diagnosticat cu sindromul Tourette. Boala a avansat atât de rapid, încât acum, adolescentul este nevoit să-şi petreacă timpul mai mult în singurătate. Asta pentru că afecţiunea se caracterizează prin prezenţa anumitor ticuri, ce pot fi însoţite de tendinţa patologică de a utiliza cuvinte şi expresii triviale.

Recent însă, tânărul a decis să facă ceva pentru a le arăta şi celorlalţi lupta pe care el o duce zi de zi. Aşadar, Lewis s-a filmat în timp ce se afla la aeroport, de unde trebuia să zboare, împreună cu fratele lui, din Belfast către Leeds.

În imagini se vede cum tânărul strigă, involuntar, "Sunt terorist" şi "bombă", spre surprinderea celor din jurul său.

"Să mergi la aeroport este unul dintre cele mai provocatoare lucruri pentru o persoană care suferă de sindromul Tourette - din motive evidente", a explicat el.

"Oamenii mi-au sugerat de multe ori să fac un  filmuleţ, ala că atunci când am avut un zbor programat pentru a-mi vizita familia, a fost momentul potrivit. Fratele meu le-a spus angajaţilor aeroportului de ce filmăm şi că am Tourette, aşa că m-au tratat ca pe orice alt pasager. Mulţi oameni şi-au dat seama că sunt bolnav, dar la un moment dat, când am strigat 'bombă!' am văzut cum s-a uitat o femeie la mine - era terifiată", a adăugat Lewis în final.