MENIU

Un tânăr de 18 ani va reprezentată România la finala Eurovision. Recordul incredibil al lui Theodor Andrei VIDEO

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision două mii douăzeci și trei, cu piesa "D.G.T. (Off and On)", care a primit aseară cele mai multe voturi din partea publicului, anunță Rador.

Thepdor are doar 18 ani, iar piesa cu care a câștigat selecția națională, intitulată „D.G.T. (Off and on)” este jumătate în limba română și jumătate în limba engleză și, potrivit solistului, „pune în lumină o problematică foarte validă” pentru toată lumea.

 

În ciuda vârstei, Theodor Andrei are peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”.

 

 

De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022, potrivit TVR.

 

Ediția Eurovision din acest an va avea loc la Liverpool, în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, unde nu se poate desfășura din cauza războiului declanșat pe teritoriul acestei țări. Cele două semifinale vor avea loc pe 9 și, respectiv, 11 mai, iar finala pe 13 mai.

 
 
Mai multe articole despre:
eurovision Ucraina liverpool finala romanaia