MENIU

Rolls Royce, în luptă cu samsarii. Ce se întâmplă dacă vei cumpăra noul Spectre doar ca să-l revinzi

Spectre, primul Rolls Royce electric din istoria companiei britanice. Foto/Rolls Royce

O decizie oarecum ciudată a fost luată de conducerea constructorului auto britanic de automobile de lux Rolls Royce. Dacă vei cumpăra doar ca să revinzi, noul model electric Spectre, vei ajunge pe lista neagră a constructorului, deci nu vei mai putea cumpăra modele ale mărcii britanice.

Primul Rolls-Royce EV, Spectre, va fi pus în vânzare în curând la un preț grozav de 425.000 de dolari – iar la acel preț, sloturile de cumpărare vor fi, cel puțin, limitate. Dar orice cumpărător care intenționează să vândă unul pentru un profit rapid ar trebui să se gândească de două ori. CEO-ul Torsten Müller-Ötvös a declarat că orice client care încearcă să-și vândă modelele Spectre pentru profit le va fi interzis pe viață să cumpere vreodată un alt Rolls-Royce de la dealerii oficiali, potrivit unui raport al Dealerului auto.

„Pot să vă spun că igienizăm cu adevărat nevoia de a dovedi cine sunteți, ce doriți să faceți cu mașina – trebuie să vă calificați pentru o mașină și apoi s-ar putea să obțineți un slot pentru o comandă”, a spus el. Și oricine încalcă politica și vinde un Spectre pentru profit „intră imediat pe o listă neagră și asta este – nu vei mai avea niciodată șansa de a dobândi din nou unul”.

Roll Royce nu e prima companie care impune restricții

Compania britanică, deținută de BMW, nu este prima care impune interdicții privind răsturnarea vehiculelor sale. Anul trecut, GM a declarat că va interzice cumpărătorilor să vândă vehiculele Hummer, Corvette Z06 și alte vehicule în termen de 12 luni, sub amenințarea de a limita transferabilitatea anumitor garanții.

Cu o posibilă interdicție pe viață, regulile Rolls-Royce sunt și mai stricte, dar unii dealeri second-hand nu sunt mulțumiți. Un dealer din Londra i-a spus Card Dealer că a acceptat deja să plătească o primă de 65.000 de dolari pentru două vehicule electrice Spectre și le va pune la vânzare „în termen de două săptămâni de la lansare” în această toamnă. „Nu cred că este corect ca producătorii de mașini să spună clienților care au cheltuit aproape jumătate de milion de lire sterline pe o mașină ce pot face cu ea”, a spus el.

Rolls-Royce Spectre a primit în general recenzii pozitive, așa cum ai spera la un astfel de preț. Un pachet de baterii de 102 kWh îi oferă o autonomie WLTP de 520 de km și ar trebui să fie relativ rapid pentru un vehicul de 2,9 tone datorită grupului de propulsie de 576 CP.