MENIU

ATENŢIE! Ce boli rişti dacă nu faci sex

<p>Beneficii suprinzătoare ale actului sexual</p>

Sexul reprezinta un aspect foarte important in viata fiecarei persoane, deoarece are anumite efecte pozitive atat asupra organismului, cat si asupra psihicului uman, potrivit divahair.ro. 

Viata sexuala este ceva perfect normal, deci trebuie tratata ca atare, fara prejudecati. Unii oameni decid sau sunt nevoiti, din diverse motive, sa se abtina de la sex, in anumite momente din viata lor. Acesta nu este, neaparat, un lucru rau, dar trebuie sa tii cont de faptul ca abstinenta sexuala, pe o perioada mai lunga de timp, iti poate afecta sanatatea. Iata care sunt riscurile la care te expui, daca nu ai o viata sexuala activa, mai mult de aproximativ sase luni de zile.

Abstinenta determina aparitia dezechilibrelor hormonale
Daca, din anumite motive, ai decis sa nu mai ai o viata sexuala activa, trebuie sa fii foarte atenta la schimbarile care pot aparea si care iti pot afecta starea. Cele mai frecvente probleme cu care ai putea sa te confrunti sunt tulburarile menstruale, care presupun dereglarea ciclului menstrual si sangerarile abundente. Durerea de sani poate fi si ea un efect negativ al abstinentei. De asemenea, si ovarele tale pot fi afectate de lipsa sexului, astfel incat, esti predispusa la aparitia chisturilor.

Fara sex, menopauza isi face aparitia mai repede
Un efect negativ, determinat de abstinenta sexuala, este instalarea timpurie a menopauzei. Prezenta menopauzei, in viata unei femei, favorizeaza, de regula, aparitia unor diverse probleme, neplacute, cum ar fi: afectiuni ale glandei tiroide, care pot duce la variatii semnificative ale greutatii corporale; tulburari de somn; dureri de cap; cresterea riscului de infectii vaginale si de tract urinar; aparitia unei senzatii de uscaciune, de iritatie si de mancarime a vaginului; palpitatii.

Citeşte mai mult pe divahair.ro

Mai multe articole despre:
abstinenta sexuala