MENIU

Revelion 2022. Superstiții de Revelion: de ce trebuie să deschizi larg ferestrele în noaptea dintre ani

Superstiții de Revelion: de ce trebuie să deschizi larg ferestrele în noaptea dintre ani

Niciodată nu mătura în ajun de Anul Nou pentru că vei alunga prosperitatea. De asemenea, nu trebuie să scoți nimic din casă, nici măcar gunoiul, deoarece odată cu el arunci și norocul. În plus, prin unele părți se spune că cei care aruncă lucruri în ajun vor avea casa goală tot anul.

Daca in ajun speli rufe, iti va merge rau tot anul. De altfel, nu este bine sa speli rufe pana la Boboteaza, cand se sfintesc apele. Nu folosi nici foarfecele pentru ca iti vei taia norocul.

La miezul noptii, deschide larg ferestrele si usile casei pentru a alunga ultimele ramasite de ghinion si energii negative din 2021, pentru a nu ramane in casa si in anul urmator.

Daca vrei sa ai noroc, imbraca-te in straie noi si poarta ceva de culoare rosie. Pentru a atrage bunastarea de partea ta si a avea noroc la bani, nu uita sa ai portofelul plin si sa tii bani in buzunare. Ai grija, insa! Nu cheltui bani in ajun de Anul Nou si nici in prima zi din an deoarece vei duce lipsa de bani tot anul.

Tot legat de bani, superstitia spune ca nu trebuie sa avem nici un fel de datorie cand incepe noul an, altfel, vom fi datori tot anul.