MENIU

Remedii eficiente pentru recăpătarea vocii: sunt la îndemâna oricui. Când trebuie mers la medic

Răceală - imagine cu notă sugestivă

Pierderea vocii apare in urma inflamarii laringelui. Evitarea vorbirii si a alimentelor iritative, dar si utilizarea medicamentelor prescrise de medic pot ajuta la ameliorarea disconfortului si la recapatarea vocii.

Laringita acuta reprezinta o inflamatie de scurta durata a laringelui care, in mod obisnuit, nu necesita tratament, dar care poate dura chiar si pana la cateva saptamani sa se vindece. Utilizarea excesiva a vocii, o infectie respiratorie superioara sau iritarea severa a mucoasei laringelui cu fum sau alti poluanti sunt doar cativa factori ce pot provoca aparitia laringitei acute.

Remedii eficiente pentru momentele cand iti pierzi vocea

1. Repaos vocal

Cand o persoana se confrunta cu laringita este esential sa evite sa isi foloseasca vocea. Inflamatia si iritatia vor disparea mai repede daca persoana afectata nu va vorbi o perioada de timp, pana cand mucoasa de la nivelul laringelui s-a refacut complet. Trebuie sa se evite inclusiv vorbirea in soapta, deoarece si aceasta poate leza laringele.

2. Evitarea iritantilor

Daca persoana afectata este fumatoare, fumatul este interzis pe perioada refacerii. Trebuie sa se tina cont de acest aspect, deoarece fumul de tigara irita laringele si poate intarzia vindecarea. De asemenea, este recomandat sa se incerce oprirea definitiva a fumatului, reducand astfel riscul aparitiei mai multor probleme de sanatate.

Cei care experimenteaza laringita ar trebui sa evite inclusiv alcoolul, deoarece este iritant si poate provoca deshidratarea. In plus, acestia trebuie sa se fereasca de mediile uscate si prafuite.

3. Consumarea unei cantitati mari de lichide

Persoanele cu laringita trebuie sa consume cat mai multe lichide pentru a evita deshidratarea. Apa este cea mai buna optiune, insa se pot consuma si ceaiuri calde. Acestea amelioreaza senzatia de durere din gat, calmeaza zonele iritate si ofera lichide organismului.

Este recomandat sa se evite bauturile cofeinizate, precum cafeaua sau ceaiul negru, deoarece pot duce la aparitia deshidratarii.

Citește continuarea pe SfatulMedicului.ro

Mai multe articole despre:
voce pierdere voce remedii