MENIU

Regina Angliei ar putea comite crimă și să scape basma curată

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este cel mai longeviv monarh din lume și se bucură de o serie de beneficii pe care nu le mai are nimeni în lume.

Regina Marii Britanii se bucură de ceea ce numim imunitate suverană, ceea ce înseamnă că aceasta este, practic, deasupra legii. Dar înseamnă asta că regina ar putea, de exemplu, să comită crimă și să scape cu asta? Teoretic, da.

Pe lângă imunitatea suverană, regina se bucură, în același timp, și de imunitate diplomatică. Acest lucru înseamnă că poate comite infracțiuni oriunde în lume și să nu aibă vreo problemă cu legea din această cauză, scrie Today I Found Out.

De ce regina Angliei nu va avea probleme cu legea

În Marea Britanie, regina nu poate fi urmărită penal și nici nu poate fi obligată să depună mărturie în instanță. Mai mult, aceasta nici nu poate fi interogată de poliție și nici nu poate fi arestată.

Practic, niciun arest nu se poate face în prezența reginei fără consimțământul acesteia. Deci, chiar dacă s-ar încerca arestarea ei, regina Angliei ar putea pur și simplu să nu-și dea consimțământul, ceea ce ar face ilegală reținerea sa.

De asemenea, regina Angliei poate oferi amnistie oricărui infractor din Marea Britanie. Regina este autoritatea absolută a întregului sistem de poliție britanic. Deci ar putea ieși pur și simplu din închisoare după ce ar da ordin să fie lăsată să plece.

Nici Parlamentul nu prea ar avea ce să facă în acest caz. Toate acțiunile Parlamentului au nevoie de consimțământ regal. După cum îi spune și numele, acesta trebuie să vină de la regina Angliei însăși. Astfel, dacă Parlamentul ar decide că aceasta ar trebui judecată pentru o infracțiune, ar avea nevoie ca regina să autorizeze proiectul de lege care ar urma să-i limiteze propriile puteri.

Totuși, regina Angliei a depus un jurământ la încoronare, deci cel mai probabil nu va comite astfel de infracțiuni.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie crimă Regina Angliei