MENIU

Record mondial: acesta este serialul cu cel mai bun debut din istoria televiziunii prin cablu

Debutul pe micile ecrane al noului serial „Fear the Walking Dead” a marcat un record mondia. Acesta devenit serialul cu cel mai bun debut din istoria televiziunii prin cablu, dup[ ce a fost urmărit de nu mai puţin de 10,1 milioane de telespectatori.

„Fear the Walking Dead” a devenit serialul cu cel mai bun debut din istoria televiziunii prin cablu. Episodul pilot al producţiei „pereche” show-ului cu zombie „The Walking Dead” a stabilit un nou record de audienţă, după ce a fost vizionat de 10,1 milioane de telespectatori.

Potrivit revistei Variety, 6,3 milioane dintre aceştia au fost telespectatori cu vârstele cuprinse între 18 şi 49 ani.

Fostul record de audienţă pe acest segment demografic aparţinea până acum serialului „Better Call Sall” (4,4 milioane telespectatori), produs tot de AMC, şi a fost stabilit la începutul acestui an.

De altfel, AMC deţine trei producţii în topul 5 al celor mai bune debuturi din istoria televiziunii prin cablu, în care „The Walking Dead” ocupă poziţia a cincea.

Atât pentru segmentul de vârstă 18-49 de ani, cât şi prin prisma numărului total de telespectatori, premiera de duminică seară a serialului "Fear the Walking Dead" a depăşit performanţele de audienţă reuşite de toate cele 22 de episoade din primele două sezoane ale serialului original, „The Walking Dead”, mai precizează sursa citată.

Precedentul record de audienţă stabilit de episodul-pilot al unui serial produs şi difuzat de un post de televiziune prin cablu a fost realizat în 2008, când o producţie a TNT, intitulată „Raising the Bar”, a fost vizionată de 7,7 milioane de telespectatori în seara premierei.

Serialul „Fear the Walking Dead”, creat de Robert Kirkman şi Dave Erickson, se deosebeşte de producţia originală atât prin locul în care se desfăşoară acţiunea (Los Angeles), cât şi prin epoca prezentată. Din distribuţie fac parte actorii Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane şi Ruben Blades.

Noul serial „Fear the Walking Dead” include şase episoade în primul său sezon.