MENIU

Războiul SARMALELOR. Fanii lui Jamie Oliver au stârnit o furtună pentru că au numit produsul "rulouri de carne învelite în varză"

Balcanicii sunt solidari când vine vorba de a-și apăra sarmalele

Fanii celebrului bucătar Jamie Oliver au stârnit o furtună după ce au postat pe un grup fotografii cu un produs pe care l-au numit "rulouri de carne învelite în varză". A urmat un val de postări făcute din România și alte țări balcani, care au lăudat calitățile sarmalelor. După ce i-au pus la punct pe britanici, balcanii au început să se certe între ei, fiecare revendicând paternitatea produsului. 

"Ar mânca cineva rulouri cu varză umplută?" Aceasta a fost întrebarea care a stârnit o dispută pe un grup Facebook al susținătorilor lui Jamie Oliver.
 
 
Numeroși români, sârbi și bulgari au intervenit, punctând faptul că produs se numește "sarmale" sau "sarma" si că denumirea nu trebuie tradusă, așa cum pizza sau gyros își păstrează în orice limbă titulatura din țara de origine.
 
N-au lipsit și observatorii ceva mai obiectivi care au atras atenția că, de fapt, îndrăgitul preparat balcanic vine din Turcia. 
 
VEZI toate comentariile aici.
 
Mai multe articole despre:
sarmale jamie oliver romania balcani