MENIU

Probleme de machiaj întâlnite în sezonul rece! Cum să le previi - sfaturi practice

Machiaj ochi/ Captură foto Lyla.ro

Astazi vorbim despre cele mai frecvente probleme ale machiajului pe timp de iarna. Aerul rece, temperaturile scazute, tenul uscat si deshidratat, duc la aparitia unor imperfectiuni ale tenului in acest sezon rece.

Iata 3 probleme pe care le intalnim in mod frecvent:

– Fondul de ten nu se intinde bine pe tenul uscat. In sezonul rece principala problema este aplicarea fondului de ten. Din cauza temperaturilor scazute, dar si a vantului, tenul se deshidrateaza. Astfel pot aparea pete de machiaj pe fata si descuamarea tenului care ne impiedica sa folosim pudra de fata.

Ce trebuie sa facem?

In primul rand trebuie sa exfoliem celulele moarte de pe fata, prin exfoliere, apoi trebuie sa folosim un ulei hidratant. Curele de hidratare sunt recomandate in special seara.

Ridurile se accentueaza pe timp de iarna

Temperaturile scazute si lipsa de hidratare duce si la accentuarea ridurilor fine. La fel ca la problema aplicarii fondului de ten, este indicat sa va faceti un tratament exfoliant, urmat de o masca hidratanta sau un ulei.

Buzele uscate

Efectul de buze uscate sau crapate sunt principala problema in sezonul rece, cauzate de vant, frig si tendinta de a umezi mereu buzele. Este recomandata o exfoliere usoara, realizata cu periuta de dinti si apoi se aplica cat de des posibil miere de albine sau un balsam de buze.

Sursă text: Lyla.ro